Любими продукти е една от полезните функции на нашия сайт.
Тя дава възможност на регистрираните потребители да добавят в личен списък избрани от тях продукти.
По този начин се спестява търсенето на често купувани или наблюдавани артикули.
Все още не сте разглеждали продукти при това посещение на сайта.
Можете да влезете с или , които сте използвали за регистрация в сайта.

Windows - Как бързо да сменим имената на много файлове

Печат

( 14 Гласа )

rename_filesВ мрежата съществуват много безплатни програми, с които можем бързо да преименуваме голямо количество от файлове. Но как да се справим, без да инсталираме нито една от тях?

Оказва се, че можем да се справим много лесно чрез самия Windows.
След като отворите папката с файловете, които искате да преименувате, изберете тези от тях, на които ще сменяте имената. Имате няколко варианта за селектиране:

1 Ако желаете да преименувате всички файлове, натиснете от клавиатурата клавиша Ctrl и без да го пускате натиснете клавиша А. Това е така наречената комбинация Ctrl + A.

rename_files

 

2 За селектиране на група от файлове, можете да натиснете и задържите левия клавиш на мишката. След това чрез мърдане на мишката избирате файловете и когато необходимото е маркирано пускате левия клавиш.

rename_files-1

 

3 Ако желаете да маркирате последователна поредица от файлове, цъкнете един път с левия клавиш на мишката върху първия файл. Отидете с мишката върху последния, натиснете от клавиатурата клавиша Shift и без да го пускате цъкнете един път с левия клавиш на мишката върху последния файл.

rename_files-2

 

4 За избор на различни файлове натиснете на клавиатурата клавиша Ctrl и без да го пускате придвижвайте мишката върху необходимия файл и натсискайте върху него левият клавиш. Когато приключите освободете клавиша Ctrl.

rename_files-3И ето, че стигнахме до преименуването.

Да предположим, че сте избрали последният вариант и файловете вече са селектирани. Натиснете клавиша F2 от клавиатурата. Последният избран файл сменя цвета си и можете директно да напишете новото име.

rename_files-4

 

В този случай съм избрал името file.

rename_files-5

 

А ето и крайният резултат:

rename_files-6

 

 

Категории продукти